Hoppa till innehåll

Terra Madre på Bombance i Enköping

Den 15 december träffades ett knappt 20-tal medlemmar hos krögarparet Johan Beckman och Britt-Marie Edström på restaurang Bombance. En liten fransk bistro i centrala Enköping som har 32 sittplatser för middagsgäster samt en liten bar. Väggarna är fulla med fransk konst. Menyerna är skrivna med krita på griffeltavla. Paret öppnade restaurangen efter att ha arbetat på flera välkända krogar i Frankrike i 20 år. De serverar fransk mat, franskt öl och vin, ibland spelas fransk musik och fransk personal tas in lite då och då. Bistron finns med i white guide. Till de fyra rätterna hade de satt samman ett prisvärt och gott dryckespaket. Det här var vår Terra Madremiddag som blev några dagar försenad (den 10:e december är ju den ”riktiga” Terra Madre dagen). Att vi gick över (Sag)ån efter den här middagen var helt och hållet flera goda omdömen om den här lilla pärlan till krog i vår nämaste grannstad. Roligt att vi bidrog till att det blev en fullsatt i restaurangen en helt vanlig onsdag! Hade det inte varit för Corona- och förkylningstider hade vi varit fler medlemmar som nappat på det här erbjudandet. Vi får väl besöka restaurangen vid något annat tillfälle i stället.

Text och foto: Louise-Marie Kjellin

Amuse bouche: gratinerade sniglar
Klassisk skaldjursbisque med cognacsgrädde.
Stekt ankbröst och confiterat anklår, rödkål, anksås och röstibakelse.
A la minutbakad chokladkaka med vispgrädde och bär.
Köket in action – med köksmästaren Jörgen Johansson th
Här är väggarna fulla av franskinspirerat, fattas bara baskrarna på herrarna i förgrunden så vore bilden som tagen direkt från Montmartre i Paris.

Flera bilder från träffen på Bombance. Foto Birgitta Wiklander

”Oss kockar emellan”! Kent Sandin tv i samspråk med köksmästaren Jörgen Johansson.
Härlig stämning i gänget och mycket att prata om!
Dela
Dela
Dela
Dela
Picture of Hans Johnson

Hans Johnson

Initiativtagare och en av grundarna till Slow Food Västerås år 2006, föreningens ordförande fram till 2012 och är idag vice ordförande.