Hoppa till innehåll

Styrelsen

Ordförande

Inga-Lena Eriksson
Jag är född i Skåne och har flyttat uppåt i Sverige för varje gång.
Jag jobbar som köksmästare på Färna Herrgård sedan 2006, och före det på Sätra Brunn. Mitt arbete som köksmästare är helt fantastiskt, då jag har förmånen att få jobba med äkta svenska råvaror från de nära bönder som vi har här i Bergslagen. Har också utvecklat min kunskap om viner vilket innebär att min yrkesroll numera innebär att jag är chefssommelier på Färna.
Har en uppväxt som dotter till en kock och har bott större delen på lantgård med egna djur för självförsörjning. Tack vare det så har jag lärt mig att ta vara på hela djuren och laga mat från grunden. Precis som i Slow Foods anda!

På fritiden odlar jag mycket i min trädgård. En av mina söner är också kock och jag har därmed bidragit till att föra yrket vidare i ytterligare en generation.

Vice ordförande

Hans Johnson
Född -49, initiativtagare och en av grundarna till Slow Food Västerås år 2006 och föreningens ordförande fram till 2012. Har aldrig jobbat med mat men har ett genuint matintresse och lagar gärna mycket och ofta mat från grunden med tonvikt på husmanskost av både traditionellt och modernt snitt.
Känner att det är viktigt att vi tar vara på våra resurser och värnar om klimat och miljö. Ser därför ett stort behov att föra ut inspiration och kunskap om att ta vara på den mat och de råvaror som produceras. Har en matblogg som du hittar under www.matimorgon.se som tillsammans med engagemanget i Slow Food är mitt bidrag till en bättre resurshushållning när det gäller vår mat.

Sekreterare

Björn Dahlberg
Född 46 och medlem i styrelsen sedan 2013. Stort matintresse med fokus på möjligt närproducerat innehåll och av god kvalitet. Detta i symbios med god djurhållning och en levande landsbygd, med bibehållna och återskapade öppna landskap därtill ökad nödvändig biologisk mångfald på köpet.

Ekonomiansvarig

Rune Algulin

Ledamot

Karin Wiberg
Född -60 och ny i styrelsen fr.o.m. 2016. Tycker om att laga mat med fina och närproducerade råvaror. Plockar gärna bär och svamp och tar vara på naturens skafferi. Försöker att laga en eller två vegetariska rätter i veckan, gärna med touch från ett främmande land. Har en förkärlek till chilifrukter, som bl.a. används i heta mexikanska rätter. Odlar själv flera sorters chili med varierande styrka och är självförsörjande på dessa.

Ledamot

Tommy Bodecker

Ledamot

Anne-Charlotte Johansson Wässman

Ledamot

Kent Sandin