Hoppa till innehåll

Svampexkursion

En särdeles grå och lite regntung dag passade det på att vara när vi hade vår svampexkursion lördagen den 26 september detta Coronans år 2020. Att det just var en regntung dag då speglar dock inte hur det sett ut tidigare under sensommaren som varit extra torr och regnfattig. Därav ett ganska magert resultat på den stunden vi ägnade åt att plocka svamp i den egna korgen för att sedan botanisera och lära. Det hade dock våra duktiga kursledare, Li och Urban Dimberg, förutspått och därför ägnat många timmar i skogen dagen innan för att skrapa ihop ett bra studiematerial för oss. Vi fick en mycket bra genomgång av de matsvampar vi skulle försöka hitta framöver och också varningens finger för de mest förväxlingsbara giftsvamamparna som vi givetvis inte ska plocka!

På grund av den dåliga tillgången på svamp just nu överraskade våra glada och trevliga kursledare oss med varsin ”godispåse” innehällande en litet recepthäfte, en förpackning vardera av torkad Stolt Fjällskivling och Trattkantareller samt ett pkt med vaktelägg från den egna gården. Så omtänktsamt och generöst av Li och Urban! Tusen tack!

Vi fick också tips för vidare kunskapsinhämnting som ni hittar här under en ny kategori på vår hemsida som heter just Tips.

Dela
Dela
Dela
Dela
Picture of Hans Johnson

Hans Johnson

Initiativtagare och en av grundarna till Slow Food Västerås år 2006, föreningens ordförande fram till 2012 och är idag vice ordförande.