Hoppa till innehåll

Skördedax igen!

Trädgårdsmästaren själv, Ted Oscarsson i blomkålslandet!

Höstens givna tradition för oss i Slow Food Västerås är att besöka Ted Oscarssons fina odlingar på Hebo Gård i Sätra Brunn.Torsdagen den 1 september samlades ett knappt 15-tal medlemmar hos Ted för att skörda och dessutom höra Ted berätta om odlingens utveckling med nya grödor som sås på prov och sen får en chans att bära frön till nästa års sådd. Just i år har bl.a nya sorter av Västeråsgurka en lyckad premiär med god skörd i landet och den gamla ärtsorten Klenshyttan odlas på prov för att ge frö till odlingen nästa säsong. Som alltid är det en fröjd att bara njuta av alla fina grönsaker och rotfrukter som prunkar i den fina jorden som får en hållbar omvårdnad av Ted med växelvis odling och fält i vila och där allt växtmaterial som inte tas till vara plöjs ner i jorden igen.

Man kan inte vara annat än glad i det fina grönsakslanden, här är det Anita Svensk som ilar mellan grödorna!
Alltid spännande att höra Ted berätta om sina produkter och odlingsvillkor.
Från jord ….
…till bord! Nyskördad broccoli, lätt förvälld i saltat vatten med ett par klickar smör och lite flingsalt blev en utmärkt skördemiddag på kvällskvisten.

Text: Hans Johnson Foto: Björn Dahlberg och Hans Johnson

Dela
Dela
Dela
Dela
Picture of Hans Johnson

Hans Johnson

Initiativtagare och en av grundarna till Slow Food Västerås år 2006, föreningens ordförande fram till 2012 och är idag vice ordförande.