Hoppa till innehåll

Mys- och bubbelprovning på Färna Herrgård

Den 28/2 – 1/3 träffades ett glatt Slow Foodgäng om drygt 20 personer på Färna Herrgård och Spa. Somliga passade på att att njuta av den fina spaanläggningen medan andra promenerade i omgivningarna där det just då blåste snålt och var lite gråkallt.

Sedan bar det in i värmen för lite Herrgårdsfika följt av en samling som inleddes av Wenche Engström, ägare av anläggningen, som berättade en spännande historia om herrgården ägare över flera århundraden.

Foto: Karin Wiberg

Därefter började bubbelprovningen som hölls av herrgårdens köksmästare och somelier, Inga-Lena Eriksson – tillika ordförande i Slow Food Västerås. Vi började med att smaka en Prosecco från Italien som är framställd på ett lite annorlunda sätt än det övriga bubblet på bordet. Därefter en spansk Cava som är producerad enligt champagnemetoden. Sen stod en fransk Cremant på tur, alltså en Champagneliknande produkt som dock inte kommer från distriktet Champagne. Vi avslutade med kronan på verket, nämligen en äkta Champagne. Även om åsikterna gick isär lite kunde vi nog konstatera att den äkta champagnen stod sig fint i konkurrensen.

Foto: Karin Wiberg

Till kvällen bjöds en utsökt 5-rätters middag med ett välstämt vinpaket till.

Foto: Karin Wiberg
Foto: Karin Wiberg
Foto: Karin Wiberg
Foto: Karin Wiberg
Foto: Karin Wiberg
Dela
Dela
Dela
Dela
Picture of Hans Johnson

Hans Johnson

Initiativtagare och en av grundarna till Slow Food Västerås år 2006, föreningens ordförande fram till 2012 och är idag vice ordförande.