Hoppa till innehåll

Här blev det korv i långa banor

Onsdagen den 8 februari samlades ett tiotal korvälskare hos köksmästare Tomas och krögare Björn i Officersmässens kök för att göra korv. Ett efterlängtat arrangemang som äntligen blev av.

Köksmästare Tomas Rehnman tv och krögaren Björn Carlsson th

Korvgänget delades upp i tre arbetslag som sedan fick i uppgift ta sig an en korvsort per lag. Naturligtvis gjordes allt från grunden, det maldes kött, blandades smet och stoppades korv på löpande band. Det blev en Svensk Grynkorv, en het Spansk Chorizo och en riktigt fin Italiensk Salciccia med smak av härliga kryddor och vitt vin.

Efter ca 2,5 timmars intensivt arbete kunde deltagarna stolta bege sig hem med resultatet av kvällens arbete efter vederbörlig uppdelning av de olika korvsorterna i påsar till var och en.

Text: Hans Johnson

Foto: Lasse Pettersson och Hans Johnson

Dela
Dela
Dela
Dela
Picture of Hans Johnson

Hans Johnson

Initiativtagare och en av grundarna till Slow Food Västerås år 2006, föreningens ordförande fram till 2012 och är idag vice ordförande.