Hoppa till innehåll

En god måndag i Färna!

Precis när våren kom av sig lite samlades 14 medlemmar i SlowFood Västerås till en träff på Färna  Herrgård & Spa som måndagen den 25 mars 2024 låg i en jämngrå skrud. Men inomhus bjöds både värme och färg, först med lite eftermiddagsfika och småprat. Vi har ju ett extra ”förhållande” med Färna Herrgård eftersom vår ordförande, Inga-Lena Eriksson, är både kökschef och chefssommelier där. 

Syftet med den här träffen var förutom den njutningsbara delen av mat och dryck att också höra om herrgårdens brokiga historia samt den resa som herrgården genomfört med Wenche Engström vid rodret och Inga-Lena i köket.

Wenche Engström och Inga-Lena Eriksson

Wenche och Inga-Lena berättade entusiastiskt om den långa och målmedvetna ambitionen att såväl maten som vistelsen på herrgården skulle ge gästerna en väldigt fin helhetsupplevelse. Allt med beaktande av de naturliga förutsättningar som finns i området och med stor hänsyn till klimat och miljö. Att kvalitet lönar sig är väl en framgångsfaktor som gäller överlag men Färna Herrgård är nog exempel på detta i synnerhet. Listan på utmärkelser, belöningar och omnämnanden är lång över tiden där både enskilda medarbetare haft stora framgångar i olika tävlingar men också att herrgården i sn helhet lyfts fram i välkända guider. Sen några månader tillbaka återfinns Färna Herrgård på topp 20 i Sverige i 360˚Eat Guide, säger bara det, både välförtjänt och hedrande!

Inga-Lena och Wenche flankeras av Björn Dahlberg och Rune Algulin från föreningens styrelse.

Men SlowFood Västerås vill ju inte vara sämre utan tog tillfället i akt att överlämna föreningens diplom och utmärkelse ”I SlowFoods Anda” till Wenche och Inga-Lena, vilket, om sanningen ska fram, var det primära syftet med den här träffen.

När kvällens middag skulle avnjutas blev det mera överraskningar’ nämligen att den utlovade trerätters-middage blivit en alldeles superb femrätters avsmakningsmeny med delikatesser från både fågel, fisk och mittemellan.

Text: Hans Johnson

Bilder: Björn Dahlberg och Sofia Granlund

Dela
Dela
Dela
Dela
Picture of Hans Johnson

Hans Johnson

Initiativtagare och en av grundarna till Slow Food Västerås år 2006, föreningens ordförande fram till 2012 och är idag vice ordförande.