Hoppa till innehåll

1/6, Besök i Asköviken

På grund av att Coronarestriktionerna, med dess nuvarande begränsningar för sammankomster, förlängdes till den sista maj har vi beslutat att flytta vår träff till 1 juni.

Nej då, vi har inte fått pippi, vi tänkte bara att vi skulle få tillfälle att träffas – och varför inte titta på fåglar i skön natur också?

Under sakkunnig ledning av Naturskolans tidigare enhetschef, Christer Svensk, tillika medlem hos oss i Slow Food Västerås, hoppas vi på en härlig kväll med fina naturupplevelser. Vid den här tiden har de flesta fåglar kommit för att häcka och kanske kan vi få en skymt av en sällsynt raritet. Svarttärnan, på bilden här nedan, är en ovanlig tärna som häckar vid Asköviken och är vikens symbolfågel. Av de 200 par som häckar i Sverige har vi cirka 20 par häckande vid Asköviken. Spännande!

Vi samlas vid Naturskolans parkering där Christer tar emot oss, se kartan på bilden här nere. Naturligtvis har vi kläder efter väder men vi håller oss på beredd mark så det blir inga klätterövningar bland stockar och sten. Ta gärna med en kikare och glöm inte matsäcken heller, lite fika smakar ju alltid fint i naturen.Vi hoppas att Coronarestriktionerna, som nu gäller till mitten av maj, blir något mera generösa så vi kan vara en större skara än de 8 personer som gäller idag.

Tid: Tisdagen den 1 juni 2021 kl 18.00

Plats: Naturskolans parkering, Asköviken, Västerås

Pris: Ingen kostnad

Anmälan: Till hans.johnson@telia.com senast den 31 maj

Dela
Dela
Dela
Dela
Picture of Hans Johnson

Hans Johnson

Initiativtagare och en av grundarna till Slow Food Västerås år 2006, föreningens ordförande fram till 2012 och är idag vice ordförande.