Hoppa till innehåll

Besök hos Borgåsundsfiskarn

Vid sjön Fredens vackra strand inom Strömsholms Naturreservat har Borgåsundsfiskarn sin trevliga landningsplats för fisken han fiskar i Mälaren. I sin butik säljer han fisk och havets delikatesser som han själv förädlar i sitt kök och sina rökar. Verksamheten har numera också utvecklats till restaurangverksamhert under sommarmånaderna.

Ca 30 st Coronatrötta medlemmar i Slow Food Västerås  (mer än 50% av medlemmarna!) fick äntligen träffas, givetvis på Coronasäkert vis, över lite mat och dryck. Det som serverades var ställets tallrik med smakprover av läckra röror och rökt lax och räkor. Man kan säga att det var rörande gott!

Utöver att smörja kråset pratade vi en hel del om höstens aktiviteter och om hur vi kan hittta aktiviteter som är genomförbara under de omständigheter vi nu har att beakta. För Coronasjuka vill vi ju inte bli! Flera goda förslag kom upp under samtalen. För att nämna några: Terra Madremiddag den 10 december på Mälarkrogens övervåning, Vegetarisk husmanskost, Askö Gårds djuruppfödning i kombination med mat hos Petterssons i Utvreta samt ett besök på Naturskolan i Asköviken.

Det tar vi med till styrelsen så får vi se vad som kan bli aktuellt här framöver! 

Tack för en trevlig pratstund i det vackra vädret!

Dela
Dela
Dela
Dela
Picture of Hans Johnson

Hans Johnson

Initiativtagare och en av grundarna till Slow Food Västerås år 2006, föreningens ordförande fram till 2012 och är idag vice ordförande.