Hoppa till innehåll

Årsmöte med landskapsmåltid

Torsdagen den 27 april 2023 höll Slow Food Västerås sitt ordinarie årsmöte på Officersmässen. Det blev inga ändringar av styrelsens sammansättning och årsredovisningen för verksamhetsåret 2022 godkändes och lades till handlingarna. Som vanligt en tämligen lugn tillställning.

Kvällen bjöd sedan på en presentation av av det verkligen närbelägna Hantverksbryggeriet som också har sin verksamhet på Hässlö. Bryggeriets VD och Bryggare, Erik Olofsson, berättade om sin verksamhet, produkter och ambitioner. Till kvällens måltid blev vi också rekommenderade såväl en lättöl för bilförarna och en något mera alkoholstark variant för de som inte körde bil.

Årsmötet avslutades med en god måltid som bestod av förrätten till Västmanlands nya landskapsmåltid, Grön ärtsoppa med dillfärserad gösfilé toppad med strössel av rökt karré och några droppar örtolja. Till soppan serverades också rostat surdegsbröd med färskost. En kopp kaffe på det så var kvällen räddad.

Foto: Karin Wiberg och Louise-Marie Kjellin Text: Hans Johnson

Dela
Dela
Dela
Dela
Picture of Hans Johnson

Hans Johnson

Initiativtagare och en av grundarna till Slow Food Västerås år 2006, föreningens ordförande fram till 2012 och är idag vice ordförande.