Hoppa till innehåll

9 mars 2023, Dialogmöte med en fiskare i verkligheten!

Daniel Vidlund

Daniel Vidlund är en modern yrkesfiskare med flera generationers fiskartraditioner bakom sig. Daniel har sina fiskevatten här i Mälaren och är en del av Sveriges insjöfiskare som bidrar till vår matförsörjning med naturliga råvaror från vår omedelbara närhet.

Vi får tillfälle att diskutera med Daniel om hur fångsterna har utvecklats över tiden här i Mälaren och också på vilket sätt avsättningen för fisk och kräftor har förändrats genom bildandet av Sveriges Fiskauktioner som nu består av både Stockholms- och Smögens Fiskauktioner. Det blir också spännande att höra om var den mesta fisken som fångas i Mälaren konsumeras.

Inte nog med att vi får ta till oss kunskap om yrkesfiskets vedermödor får vi också  smaka på den senaste lanseringen av en fiskprodukt, en burgare gjord av braxenfärs som vi får tillagad och levererad från restaurang Marcel P som ligger i samma hus som Folkuniversitetets lokaler. 

Väl mött!

Slow Food Västerås

/Styrelsen

Tid Torsdagen den 9 mars 2023 kl 18.00

Plats Folkuniversitetets lokaler, Smedjegatan 9-11, Västerås

Kostnad Burgare och mineralvatten, 75:- pp. Betalas enligt anvisning i bekräftelse som du får på din anmälan. Antalet platser är begränsade!

Ej medlem Arrangemanget öppet även för icke medlemmar i mån av plats , kostnad 100:-/pp

Anmälan till hans.johnson@telia.com senast den 1/3 2023

Ett arrangemang i samarbete med:

Dela
Dela
Dela
Dela
Picture of Hans Johnson

Hans Johnson

Initiativtagare och en av grundarna till Slow Food Västerås år 2006, föreningens ordförande fram till 2012 och är idag vice ordförande.