Hoppa till innehåll

7 maj, Studiesök med korvlunch

Välkomna till Carlströms Kött & Chark den 7 maj 2024, kl. 09.30 Obs! 

Favori i repris! Vårt besök i februari blev fulltecknat, därför kör vi repris på den här uppskattade aktiviteten så fler får möjlighet att vara med!

Carlströms Kött och Chark är vårt närmaste charkuteriföretag som startade verksamheten redan 1935. Vi får nu tillfälle att besöka den lilla fabriken med det breda sortimentet av korvar och övriga charkprodukter. Vi får se hur produktionen går till och också höra om företagets policys för produktion och försäljning.

  • Vi samlas kl 09.30 och gör oss fabriksmässiga genom handtvätt och på med skyddskläder. Vidare rundvandring i lokalerna för olika bearbetningar.
  • Vi får smaka av några aktuella produkter.
  • Sen blir det dags för shopping, bl.a erbjudande om en ”SlowFoodkasse” med blandade produkter för 150 kr och/eller det du själv bestämmer att handla.
  • Eftersom vi säkert har arbetat upp hungern tar vi oss ut till Korvlådan, företagets streetfoodvagn, där vi intar en lite tidig och stående lunch som består av dagens dubbelkorv i baguette med surkål, chimichurri samt en burk Loka.

Tid Tisdagen den 7 maj 2024 kl 09.30

Plats Slakterigatan 7 i Västerås                          

Kostnad 100 kr/pp, inkl korv och dryck från Korvlådan, betalas på plats 

Anmälan till hans.johnson@telia.com senast den 2 maj 2024.

Välkomna

Slow Food Västerås

/Styrelsen

Ett arrangemang i samarbete med:

Dela
Dela
Dela
Dela
Picture of Hans Johnson

Hans Johnson

Initiativtagare och en av grundarna till Slow Food Västerås år 2006, föreningens ordförande fram till 2012 och är idag vice ordförande.