Hoppa till innehåll

24 maj, Studiebesök i Sorunda!

Väl mött till ett unikt studiebesök hos landets finkrogars stora leverantör av grönt, kött och fisk i Sorunda, Stockholm.

Det är vår ordförande, tillika köksmästare på Färna Herrgård, Inga-Lena Eriksson, som ordnat den här unika möjligheten för oss att besöka den här leverantören av de absolut bästa råvarorna som man kan tänka sig. Vi vågar lova att det här blir en fröjd för oss matälskare att uppleva!

Det blir en heldag den 24 maj då vi startar med buss redan kl 8 från Västerås Resecentrum och räknar med att komma hem omkring kl 17.30!

Längst ned på sidan kan du läsa programmet för dagen.

Tid Onsdagen den 24 maj 2023, kl 08.00

Plats Västerås Resecentrum

Kostnad 500 kr pp inkluderar bussresa, lunch och övrigt enligt beskrivning i programmet. Betalning *) sker i förskott efter anvisning i bekräftelse av din anmälan.

Anmälan till hans.johnson@telia.com senast den 30 april men anmäl dig gärna redan idag för antal platser är begränsade!

*) Vid avbokning återbetalas avgiften endast om vi får annan deltagare som fyller vakansen. Skälet till det är att avgiften är ett rent självkostnadspris och en vakans annars drabbar övriga deltagare.

Slow Food studieresa till Sorundahallarna 24 maj 2023

Program

  • Bussen går från Västerås Resecentrum klockan 08.00 med beräknad ankomst till Sorunda runt klockan 10.00.
  • Vi delar upp oss i två grupper, Calle tar hand om ena gruppen och visar runt i kött- och fiskhallarna. Kenta tar den andra halvan av gänget till alla grönsaker. Vi guidas runt bland alla godsaker i ca 1,5 timme och sedan finns en halvtimme reserverad för lite frågor och prat.
  • Lunch mellan 12.00-13.30 på säsongens primörer och massa annat gott som Inga-Lena lagar. (Finns möjlighet att få 1 glas vin till maten som Inga-Lena tar med och som betalas till henne efter självkostnadspris).
  • Vi delar upp oss i de två grupperna igen, Calle och Kenta skiftar grupp och visar runt och berättar så båda grupperna får se alla hallar. Rundvandring och frågestund beräknas ta ca 2 timmar.
  • Vi räknar också med att få möjlighet att köpa med oss en del råvaror hem. Hur det praktiskt ska gå till återkommer vi om på plats. Men ta gärna med kasse och/eller kylväska!
  • Avresa hemåt ca 15.30-16.00. 

TÄNK på att ha varma skor, gärna en tröja eller kofta med er. Lånejackor finns. Det är trappor, och vi kommer att gå  mycket!

Dela
Dela
Dela
Dela
Picture of Hans Johnson

Hans Johnson

Initiativtagare och en av grundarna till Slow Food Västerås år 2006, föreningens ordförande fram till 2012 och är idag vice ordförande.