Hoppa till innehåll

21 april, Följ med på en spännande ”resa” om ett svenskt vin skapat från grunden!

Den 21 april kl 18.00 är du välkommen på en träff där vi få en presentation av Långmyre Vineri och provsmaka deras första släpp på systembolaget som är ett rosévin som vi hoppas passar bra till vårens bufféer!

Långmyre Vineri är en gotländsk vingård belägen på den sydligaste spetsen av ön, där östersjöns vindar och ihärdig sol präglar klimatet. 

Under presentationen tar vi er med på vår resa från Italien till Sverige och hur det faktiskt går till att plantera 26 000 vinrankor för hand, och vad som händer sedan. 

Långmyre Vineri är nu inne på sin andra årgång och den 4/4 lanseras det första vinet på Systembolaget, och resan dit har varit allt ifrån spikrak. Presentationen av vineriet får vi digitalt medan provsmakningen sker ”in reality”.

”Vi som grundat och driver Långmyre Vineri är Andrea Guerra från Salerno i Italien, med utbildning och flera års bakgrund som vinmakare och vinagronom och sommelier och Emma Serner med starka band till Gotland och stor passion för vin och konsten kring dess tillverkning. Långmyre Vineri handlar om kärlek. En kärlek till varandra, till jorden vi bor på och till riktigt bra vin”

Det här arrangemanget sker i samarbete med!


Tid: Torsdagen den 21 april 2022 kl 18.00

Plats: Folkuniversitetet, Smedjegatan 9 1tr, Västerås

Pris: 100 kr/pp – betalas på plats

Anmälan: Anmälan till hans.johnson@telia.com senast 14 april. Anmäl dig redan idag – begränsat antal platser!

Dela
Dela
Dela
Dela
Picture of Hans Johnson

Hans Johnson

Initiativtagare och en av grundarna till Slow Food Västerås år 2006, föreningens ordförande fram till 2012 och är idag vice ordförande.