Hoppa till innehåll

17 augusti besöker vi Kärrbo Prästgård

Ulf Andersson, en välkänd profil i trakten som tagit den gröna näringen till mångfaldens höjder. Eller som han själv uttrycker det ”hållbarhet, energiförbrukning, markanvändning, ekosystemtjänster, kolinlagring, biologisk mångfald, och välbefinnande för djur och människor passar  som kugghjul i varandra.”

På Kärrbo Prästgård nöjer man sig inte med ett ekologiskt lantbruk i största allmänhet utan här samsas flera aktörer om gårdens mark och andra tillgångar. Uppfödning av nöt och lamm där de egna markerna utgör beten för djuren vars kött sedan säljs i gårdens butik. Det odlas örter och grönsaker som även de säljs i den egna butiken. Nu senast har också energiproduktion med solceller på den odlade marken skapat ytterligare en faktor som påverkar gårdens klimatavtryck i form av energihushållning. Mera om det här får du höra Ulf berätta om och  visa när vi besöker gården den 17 augusti. Då bjuds vi också på gårdens gryta och fika. Arrangemanget är också öppet för icke medlemmar!

Väl mött!

Tid Torsdagen den 17 augusti 2023 kl 18.00

Plats Kärrbo Prästgård, (mitt emot Kärrbo kyrka)

Kostnad 250 kr per person (350 kr för icke medlemmar) betalas efter anvisning i anmälningsbekräftelsen.

Anmälan till hans.johnson@telia.com senast den 11 augusti 2023

Ett arrangemang i samarbete med:

Dela
Dela
Dela
Dela
Picture of Hans Johnson

Hans Johnson

Initiativtagare och en av grundarna till Slow Food Västerås år 2006, föreningens ordförande fram till 2012 och är idag vice ordförande.