Hoppa till innehåll

13 oktober kl 18.00. Välkommen till ett dialogmöte med en lantbrukare i verkligheten

Roberth Kihlin

Roberth Kihlin är lantbrukare och driver gården Hallstaberg i Björksta utanför Västerås tillsammans med sin bror. De har spannmåls- och foderodlingar, såväl konventionellt som ekologiskt samt uppfödning av köttdjur. Ta tillfället i akt och kom och prata matproduktion med Roberth!

Roberth är en mycket aktiv branschföreträdare med flera strängar på sin lyra. Utöver det vardagliga bondelivet är han engagerad i flera olika sammanhang inom bonderörelsen och har ett stort och brett kontaktnät i näringspolitiska sammanhang. Han delar också generöst med sig av de dagliga vedermödorna på sin facebooksida där han berättar om både gott och ont i näringen och en hel del smått, gott och filosofiskt om både jobb och fritid.

Mot bakgrund av Slow Foods engagemang för en ökad konsumtion av våra närodlade livsmedel ska det bli intressant och prata med Roberth om konventionell vs ekologisk odling och inte minst om vår knappa självförsörjningsgrad av både livsmedel och insatsvaror för produktionen, dvs vår sårbarhet i Sverige.

Tid Torsdagen de 13 oktober kl 18.00

Plats Folkuniversitetets lokaler, Smedjegatan 9-11, Västerås

Kostnad Ingen kostnad, vi bjuder på fika!

Anmälan till hans.johnson@telia.com senast den 10 oktober.

Tjuren Frank, en av Hallstabergs trotjänare

Väl mött!

Slow Food Västerås

/Styrelsen

Ett arrangemang i samarbete med:

Dela
Dela
Dela
Dela
Picture of Hans Johnson

Hans Johnson

Initiativtagare och en av grundarna till Slow Food Västerås år 2006, föreningens ordförande fram till 2012 och är idag vice ordförande.