Hoppa till innehåll

12/12, En riktig italiensk middag!

Den 12 december kl 18.00 är du välkommen till vår årliga Terra Madre middag. I år firar vi den på italienskt vis. Vi gästar den italienska trattorian Il Mondo i Västerås. Innan vi sätter oss till bords i en avskild del av trattorian serveras vi ett glas prosecco på bästa italienska maner. Vi sätter oss till bords som redan är dukat med italienska charkuterier och ostar med tillbehör. Sen följer ett antal varma rätter, både tallriksserverade och att dela, med passande viner också! En avslutande dessert, espresso och en välbehövlig avec för matsmältningen! Komplett meny hittar du i rutan nedanför.

Vi ger oss alltså hän i en riktig italiensk storfamiljsmiddag. Vi, dvs styrelsen, har bestämt att våra Terra Madremiddagar, som hålls runt den 10 december varje år, ska hållas på restauranger med olika internationella inriktningar en tid framöver. Skälet är, förutom vår nyfikenhet på de olika kökens smaker och traditioner, att det också passar väldigt bra då våra svenska restauranger oftast har fullt upp med julborden den här årstiden. 

Meny
Chark: Bresaola torkad kött, spinata calabrese salame, 12 årig parmaskinka, pistage mortadella och tryffelsalami. Ostar: Tallegio, mjukost, vällagrad parmesan och gorgonzola. Tillbehör: frukt, fikon marmelad, vår egen tapenade, grissinipinnar, kex, foccacia och Noccelara oliver. Passande vitt eller rött vin*).
Risotto med svamp och tryffelkräm med fylligt rött vin*) ( Barbera D`asti ).
Friterade små bläckfiskar med citron, chili & olivolja samt musslor i vitvinssås to share. vitt vin*) (pinot grigio).
Sista varmrätten serverar vi Kalv de Vitello (grillad kalv med rotfrukter & rödvinssky. 
Rött vin*) Baglio di Grisi Nero d’Avola
Tiramisu, espresso och 4 cl ljus grappa*) .

Väl mött!

Slow Food Västerås

/Styrelse

Tid: 12 december 2023 kl 18.00

Plats :Trattoria Il Mondo, Kopparbergsvägen 27 B, Västerås                       

Kostnad: 600 kr/pp. *) drycker som ingår i vinpaket för 399 kr/pp (1 glas av vardera sort pp.) Alla kostnader betalas på plats!

Anmälan: till hans.johnson@telia.com senast den 3 december 2023

Ett arrangemang i samarbete med

Dela
Dela
Dela
Dela
Picture of Hans Johnson

Hans Johnson

Initiativtagare och en av grundarna till Slow Food Västerås år 2006, föreningens ordförande fram till 2012 och är idag vice ordförande.