Hoppa till innehåll

1 oktober 2022 hälsar Anitha Barrsäter oss välkomna till Fallängetorp.

Anitha Barrsäter i sin gårdsbutik

Anitha och hennes Per Hellstrand driver lantbruket på Fallängetorp i norra Västmanland men har så mycket mera att erbjuda. På gården finns inte bara vanlig lantbruksproduktion utan är också navet i Gröna Hagars Kött, har vandrarhem med B&B och Gårdsbutik för traktens små producenter.

Kan vi hoppas på ett vackert sensommarväder den 1 oktober blir lyckan fulländad. Vi kommer att höra om gårdens olika verksamhetsgrenar och utveckling mot den mångfacetterade verksamheten den har idag. Vidare om samarbetet i Gröna Hagars Kött och om ambitionen att bara jobba med hållbara, småskaliga och kvalitativa produkter. Läs gärna mera om Fallängetorps verksamheter här på hemsidan.

Utöver informationen om gårdens och traktens verksamheter blir det lunch, kaffe och kaka! Därefter handlar vi förstås i gårdsbutiken. En komplett aktivitet i sensommarens sista självande minut!

Tid: Lördagen den 1 oktober 2022 kl 13.00
Plats: Mellangården, Fallängetorp, Fallänge 115, 775 96 Krylbo *)
Kostnad: 165 kr pp, betalas på plats.
Anmälan: till hans.johnson@telia.com senast den 26 september.

*) Från Sala eller Västerås, ta riksväg 70 mot Mora. Vid trafikplats Nykrogen, ta vänster mot Salbohed. Efter ca 1 km ta ANDRA vägen till höger mot Hedåker, Västerbykil.

Följ vägen genom de fina små byarna i ca 7 km. Ta vänster vid skylt Fallänge 1, Fallängetorpskylt med bl.a stugsymbol på.

Du är framme när en häst kikar på dig, eller håll utkik efter skylten till Lillstugan och Mellangården

Man kan naturligtvis ta andra vägalternativ också, de mindre vägarna från Skultuna och genom Väster Färnebo etc som tar några minuter längre tid men är en trevliga naturupplevelse.

Koordinater: 60°00’39.0″N 16°13’50.6”E

Väl mött!

Styrelsen

/Hans Johnson

Arrangemang i samarbete med:

Dela
Dela
Dela
Dela
Picture of Hans Johnson

Hans Johnson

Initiativtagare och en av grundarna till Slow Food Västerås år 2006, föreningens ordförande fram till 2012 och är idag vice ordförande.