Start | Om oss | Nyheter | Aktiviteter | Information | Utbildningsmaterial om sinnen | Kontakta oss | Verksamhetsberättelser
Vilt på bordet

Välkommen till våra utbildningsarrangemang i samarbete med Restaurang Säsongs Matstudio i Saluhallen Slakteriet. Under våren ordnas fyra olika tillfällen att under angenäma former förkovra sig i matlagningens underbara värld. Här får vi förmånen att lära oss mera om mat, råvaror, tillagning med tips och trix av den mycket välmeriterade kocken och matkreatören Niclas Wahlström som presenteras såhär under Bonnier Fakta i samband med lanseringen av boken Bra Kött som han skrivit tillsammans med Gert Klötzke.

 

"Niclas Wahlström är fil. kand. i Restaurang- och måltidskunskap. Han har arbetat som köksmästare på anrika Den Gyldene Freden i Stockholm och föreläser och gästspelar på restauranger runt om i världen. Åren 2009 och 2010 ansvarade Niclas för Nobelmiddagen på Stadshuset och deltog i H.M. Konungens officiella 60-årsmiddag på Stockholms Slott och de officiella middagarna i Bryssel under Sveriges ordförandeskap i EU 2009. Han har undervisat vid Restaurang- och Hotellhögskolan i Grythyttan och är numera gastronomisk ledare vid nyöppnade Saluhallen Slakteriet i Västerås.”

 

 

 

17 februari - Vilt på bordet

 

Vi lär oss stycka mindre vilt och på rätt sätt och botaniserar i olika viltkött. En kväll med enklare styckning och förståelse för hur olika styckningsdetaljer kan bli en god måltid.  Tillsammans tillagar vi ett flertal rätter på vilt som vi sedan njuter av. Under kvällen dyker det upp tips på hur man steker en köttbit bäst och vi provsmakar olika kött. En höjdarkväll med tips och matlagning för jägaren eller den som vill lära sig mer om viltkött.

 

Utbildningarna hålls i Saluhallen Slakteriet, Slakterigatan 10, Västerås (ingång från gården) med start kl 18.00. Avgiften per tillfälle är rabatterat för medlemmar i Slow Food och utgör 700 kr (ordinarie pris 900 kr). Antalet platser vid varje kurs är begränsad till 14 personer. Anmälan till hej@restaurangsasong.se eller hans.johnson@telia.com. Undrar du över något, ring och prata med Niclas 070-2513575.