Start | Om oss | Nyheter | Aktiviteter | Information | Utbildningsmaterial om sinnen | Kontakta oss | Verksamhetsberättelser

Inbjudan till Terra Madre middag den 10 december 2018

Välkommen till en kväll i Slow Foodanda och fira Terra Madre Day, som du kan läsa mera om här nedan. Det är en middag i goda vänners lag där vi får tillfälle till trevligt umgänge utan något speciellt program utan här fångar vi kvällen för att diskutera våra hjärtefrågor om God, Ren och Rättvis mat.

 

samarbete med medarbetare på Tranellska gymnasiet bjuder vi in till denna middag, måndagen den 10 december kl 18.00. Vi möts i Tranellska skolans lokaler på Sjöhagsvägen 4, (gamla ICA-skolan och Komvux restaurangutbildning).

Vi äter en tvårättersmeny med två glas vin, nog en lämplig måndagsranson, och betalar 400 kr per person för hela kalaset. På köpet hedrar vi ju också Alfred Nobel om det nu är så att han tillfört något positivt för Moder Jord - annars säger vi väl att det är en nobel middag bara!

Vi behöver din anmälan senast den 2 december till hans.johnson@telia.com

page1image20508480

 

Terra Madre Day/ Moder Jords dag den 10 december

Moder Jords Dag är Slow Foods årliga dag då mångfalden av mattraditioner och produkter främjas och firas. Moder Jords Dag visar hur Slow Foods nätverk används för att organisationen ska kunna föra fram sin idérikedom och kunskap för att visa sin uppskattning till jorden och värna om framtiden för kommande generationer.

Sedan år 2009 firar lokala Slow Food avdelningar Moder Jords Dag årligen den 10 december med att hylla lokala mattraditioner och jordbrukets biologiska mångfald samt en hållbar matproduktion. Firandet görs med ett hundratals olika evenemang från middagar, fundraiser som välgörenhetsgalor och penninginsamlingar, lokala festivaler, protester, workshops för barn till utflykter till producenter mm. Det är Slow Foods sätt att visa på mångfalden samt Slow Foods filosofi med god, ren och rättvis mat för kommuner, media och beslutshavare.

I år riktar Moder Jords Dag speciellt sin uppmärksamhet till Slow Foods kampanj ”Menu for change”, vilket sätter maten i fokus för diskussioner om klimatförändringar samt samlar in pengar för ett klimatvänligt Slow Food arbete med syfte att skapa förändringar i livsmedelskedjan och motverka klimatförändringar. Carlo Petrini, Slow Foods grundare, sa på den internationella kongressen i Chengdu i Kina (2017), att det är Slow Foodsrörelsens plikt att motarbeta all klimatförändring.

Översättning och bearbetning: Karin Wiberg