Start | Om oss | Nyheter | Aktiviteter | Information | Utbildningsmaterial om sinnen | Kontakta oss | Verksamhetsberättelser
2019-12-10 Terra Madre Middag

Välkommen till Terra Madre middag den 10 december 2019

Välkommen till en kväll i Slow Foodanda och fira Terra Madre Day, som du kan läsa mera om här nedan*). Det är en middag i goda vänners lag där vi får tillfälle till trevligt umgänge utan något speciellt program utan här fångar vi kvällen för att diskutera våra hjärtefrågor om God, Ren och Rättvis mat. I år arrangeras vår Terra Madre middag av Astar, ett utbildningsföretag som har ett flertal yrkesutbildningar, däribland Restaurang grund, Kock/Kallkök. Ni kan läsa mera om Astars verksamhet under länken här.

Kvällens Meny i säsong

Förrätt: 

Trattkantarellsoppa med surdegsbröd och västerbottenost

Varmrätt: 

Vildsvinsytterfilé med stuvad grönkål, viltsky med lingon och mandelpotatispuré

Dessert: 

Creme brulé serveras med hjortron och mynta

Kaffe

 

Astar har inget alkoholtillstånd vilket betyder att det serveras bordsvatten till middagen,  men däremot finns inget hinder för att vi tar med oss eget vin efter behag som vi kan avnjuta till middagen. Vi har t.o.m förberett den möjligheten genom att fråga vår egen sommelier, Inga-Lena Eriksson, om vinrekommendation till just den här menyn. Här kommer Inga-Lenas vinrekommendationer, 4 alternativ!

  • Borgogno Nr 74201, Barbera d'Alba Superiore, 169 kr

  • Fontanafredda Ebbio Nr 22300, Langhe Nebbiolo, 119 kr

  • The Butcher Nr 70521, Pinot Noir, 159 k

  • Poliziano Nr 92631, Vino Nobile di Montepulciano, 219 kr 

  •  

*)Terra Madre Day eller Moder Jords Dag är Slow Foods årliga dag då mångfalden av mattraditioner och produkter främjas och firas. Moder Jords Dag visar hur Slow Foods nätverk används för att organisationen ska kunna föra fram sin idérikedom och kunskap för att visa sin uppskattning till jorden och värna om framtiden för kommande generationer.

Väl mött den 10 december 

Slow Food Västerås

Styrelsen

/Hans Johnson