Start | Om oss | Nyheter | Aktiviteter | Information | Utbildningsmaterial om sinnen | Kontakta oss | Verksamhetsberättelser
Vi smakar av primörerna

Välkommen den 10 juni kl 18.00 till en god kväll med vänner från Slow-Food Västerås. Vi kavlar upp ärmarna och startar nu ett nytt verksamhetsår efter årsmötet som nyligen hölls. Vi möter våren/försommaren och äter en lätt vardagskvällsmeny på en av stans kulinariska tilldragelse, nämligen Folkets Bar & Restaurang.

 

 

Vi bjuds en tvårätters primörmeny *) och får också en kort genomgång av kökets ambitioner om att följa säsong och använda lokala råvaror så långt det är möjligt.

 

*) Förrätt: Rökbakad gös från Mälaren, Svensk sparris och gurka samt brynt smör.

Varmrätt:      Variation på Tomat från Norrängen, ungtupp från Hagbyfarm samt bondbönor. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2018-02-22 Fair Trade - etisk handel och konsumentmakt
Välkommen till en spännande föredragning om etisk handel och konsumentmakt inom bl.a livsmedelssektorn
2018-04-12 Glas- och vinprovning
2018-05-31 Årsmöte och Svenska drycker /alkoholfria
2018-06-19 Gårdsbesök med lammuppfödning
2018-08-30 Skördeträff hos Ted Oskarsson på Hebo Gård
2018-09-20 Styckning av lamm/vilt
2018-10-18 Storbutikens perspektiv på närproducerat
2018-12-06 Studiebesök på Chokolateri