Start | Om oss | Nyheter | Aktiviteter | Information | Utbildningsmaterial om sinnen | Kontakta oss | Verksamhetsberättelser
Ätbara växter i naturen

Välkommen till Färna för att lära mera om ätbara ogräs!

 

Ogräs, kan man äta det? Jovisst, kom med oss på tur i trädgården och i den vackra naturen runt Färna Herrgård torsdagen den 16 juni kl 18.00 så får vi lära oss mera.

 

Under sakkunnig ledning av Mikael Jidenholm, ägare till Ugglarps Grönt i Halland, botaniserar och lyssnar vi till alla hans kunskaper om ätbara ”ogräs”. Mikael är en sann matentusiast som odlar det mesta och levererar sedan sina produkter till Sverige och Danmarks topprestauranger. Det är allt från exklusiva grönsaker till ogräs, dvs det mest trendiga just nu i restaurangbranschen! 

 

Om du vill veta mera om Mikael och hans verksamhet kan du läsa den här artikeln från SVD

 

Vi avslutar kvällen med kaffe och dopp som Inga-Lena lovat att ordna. Har vi vädrets makter med oss blir det ute i det fria, i annat fall får vi ta skydd under tak någonstans vid herrgården.

 

Tid              Torsdagen den 16 juni kl 18.00

Plats           Färna Herrgård i Färna, (samåk gärna)

Pris             50 kronor per person för medlemmar och 100 kr

                    för gäster (betalas på plats).

Anmälan         Till hans.johnson@telia.com senast den 10 juni!

 

Väl mött!

Slow Food Västerås

Styrelsen

 

/Hans Johnson